BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18.
Lördagar 10-15
Söndagar 11-15


Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Stora perenner för kruka och rabatt

 • Stora fina prydnadsgräs.

 • Massor med nya sommarblommor.

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Fräken i en balja
  Publicerat 2015-07-03
  Skavfräken är en mycket dekorativ vattenväxt som växer snabbt. Använd den i dammkanten eller i dammens sumpzon. Där förmerar den sig och blir bredare och bredare. Växtsättet är stramt upprätt och höjden ca. 80 cm. Den sätter verkligen karaktär på dammen. Det roligaste sättet att använda skavfräken (equisetium japonicum) är att placera den i någon form av balja eller kruka. Fyll baljan med vatten och lägg i några flytväxter och flytljus och du har en jättemysig altanplantering. Titta in så hjälper vi dig med en spännande fräken.

 • Tuff hortensia
  Publicerat 2015-07-02
  Det finns en tuffare typ av trädgårdshortensia som klarar vintrarna bättre än den vanliga macrophylla-hortensian. Den kallas serrata-hortensia och stammar från bergstrakterna i Japan och Korea. Förutom att den är härdigare tål den torka bättre. Vi har fått hem en läcker serrata-sort som heter Blueberry Cheescace. Den har mycket vackra blålila blommor. Blomställningarna är flata och har både små blommor blandat med de mer iögonfallande stora sterila blommorna. En sort för dig som vill ha något extra!

 • Nu kommer myggen
  Publicerat 2015-07-02
  Nu kommer den efterlängtade värmen och med den kläcks en massa inte lika efterlängtade mygg. Ett sätt att hålla dem borta från trädgårdsmöblerna är att plantera någon eller några silvereucalyptus i närheten. Doften från dessa gillas inte av myggen. Eucalyptusen har inga iögonallande blommor men har vackra silverfärgade blad och är en riktig karaktärsväxt. Den har börjat användas fltigt av inredare i Europa och anses vara en ny "Lifestyleväxt". Den doftar starkt från bladverket och används på grund av sin doft mycket i badrum och avskuren i bastu.
Fler nyheter

Bläddra i vårt härliga sommar-
nummer

Läs mer...

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Ghislaine de Feligonde årets ros 2015

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...