BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar: 10-18
Lördagar: 10-15
Söndagar: 11-15
Julafton, Juldagen och Annandag Jul stängt.

 Just nu 

 • Vackra julgranar! Både kungsgranar och vanliga.

 • Vintergrönt till julkrukan på trappan.

 • Svenska juläpple: Cox Orange från Österlen.

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.

Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Julen är här och det har vänt.
  Publicerat 2014-12-22
  I övermorgon är det julafton och man kan luta sig tillbaka och njuta av friden och all grönska man omgett sig med. Grönskan och dofterna och färgerna är nog bland det bästa med julen. Ute är det mörkt och kallt och spirande skott och blomknoppar känns avlägsna. Att då ha grön gran, doftande hyacinter, knoppande azaleor och spirande tulpaner i sin närhet känns toppen. Att också veta att det sakta men säkert blir ljusare varje dag, gör att man trivs extra bra. Vi ger oss nu in i fröpåsens tidevarv!

 • Vilka granar!
  Publicerat 2014-12-09
  Årets julgranar är ovanligt jämna och fina. Kungsgranarna är lite större än de vi brukar ha och är klippta och jämna. Vi har även fått smala men ändå täta och fina exemplar. De vanliga så kallade rödgranarna är exceptionellt fina. De är klippta och jämna och är faktiskt vackrare än kungsgranarna. Finessen med kungsgranarna är ju att de inte barrar och är lite robustare. Välkommen in och välj och vraka!

 • Idiotsäker
  Publicerat 2014-12-08
  Längtar du efter en växt med röda blommor som ger dig stämning och som klarar vintermörker och julvärme utan att rasa i hop. Då skall du välja en flamingoblomma. Den finns bland annat med röda, vita, rosa och limefärgade blommor. Flamingon kan stå i både soliga fönster och på lite mörkare platser utan att ta skada. Bladen är fräscha och blanka, växtsättet är upprätt. Vill du ha en annorlunda julgran, varför inte välja en stor flamingo? Våra största exemplar är uppemot en meter höga. När helgerna är över och det börjar bli vår kan man flytta ut flamingon på altanen. Där kan den pryda sin plats ända tills det fryser.
Fler nyheter

Mysig inredning till ditt hem!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

God Jul!

Vi önskar alla våra kunder och vänner en riktigt God Jul!

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...