BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18.
Lördagar 10-15.
Söndagar 11-15.

Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Massor med nya fräscha krukväxter.

 • Vårkänsla med lökväxter

 • Roligt att förodla-prydnadsingefära!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • I varje trädgård
  Publicerat 2015-03-12
  Trollhasseln (hamamelis) borde finnas i alla trädgårdar. Trollhasseln har raka grenar med vinterblommande doftande blommor i gult eller rödorange. Man blandar ofta ihop namnet med ormhasseln med sina skruvade grenar och vanliga hasselhängen. Trollhasseln trivs på de flesta jordar och kan bli 3 meter hög. Den kan börja blomma i december och hålla på till april. Skulle det bli en köldperiod "konserveras" blommorna för att fortsätta att utvecklas när det blir milt igen. Planterar man den tillsammans med vintergröna växter och vintergäck och julrosor i botten får man en magnifik vinter- och vårblommande hörna. Plantera den nu när den blommar, du kan då välja färg och få just din favorit!

 • Smörbollar på gång
  Publicerat 2015-03-02
  Just nu är man inte så kräsen på färg och utslagna blommor i trädgården. Därför blir man så glad när det kommer något nytt. I söndags såg jag att det började skifta svagt av gult i körsbärskornellen (Cornus mas). Denna så anspråkslösa buske med sitt öppna växtsätt är nu full med små smörbollsliknande knoppar som bara väntar på att det skall bli lite lite varmare. När den värmen kommer, slår bollarna ut till små klart gula blommor. Hela busken blir full. Körsbärskornellen är en av de bästa vårblommande buskarna. Den kan börja visa färg tidigt och sedan stå och "lura" länge. Likaså när den slagit ut och om det skulle bli kallare igen, kan den stå i blom mycket länge. Busken blir ganska stor och passar bäst i bakgrunden på ett buskage. Men det gör inget att den står lite off, det finns ingen risk att man missar den.

 • Massor med nya roliga krukväxter.
  Publicerat 2015-02-28
  Nu har vi under tre veckors tid efterhand fyllt på i växthuset med nya roliga krukväxter. Man hittar ju inte allt hos en odlare, men efterhand har vi nu varit i kontakt med många trädgårdsmästare och nu är urvalet riktigt fint. I onsdags fick vi hem en Chirita. Det finns två olika som har namnet Chirita En av dem har små Saint paula - liknande blad med ljusblå blommor. Den andra som vi fick i onsdags har kraftigare blad som mer påminner om Streptocarpusens (kornettblommans). Denna har klart blå, lite större blommor. Hela plantan är mera robust. Chiritan är en nyhet som faktiskt är lättskött och som hela tiden bildar nya blommor. Den trivs i halvskugga och tycker om att få torka ut mellan vattningarna. En gång i månaden gillar den att få en skvätt gödning i vattnet. Sköter man detta och efterhand kniper bort överblommade blommor, har man en ständigt blommande liten skönhet på fönsterkarmen.
Fler nyheter

Bläddra i årets första tidning!

Läs mer...

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Vit skogsaster - årets perenn 2015!

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...