BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18
Lördagar 10-16
Söndagar10-16
Valborgsmässoafton 10-16
Första maj 10-16


Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • De första japanska körsbären börjar blomma

 • Ramslök lättodlat, vackert och gott!

 • Stora rabarberplantor - många sorter!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • De första är vackrast!
  Publicerat 2016-04-22
  Ett av de första prydnadskörsbären som visar färg är Kurilierkösbäret (Prunus kurilensis). Det är ett litet prydnads-körsbärsträd som också finns som buske. Trädet blir på tio år bara ca. 2,5-3 meter högt och blommar med mörkrosa eller ljusrosa blommor. En primör som får plats på alla tomter, även den minsta! Det är nästan finast när det ännu inte har slagit ut, bara står där och väntar med sina fina knoppar. Sedan exploderar det i en sky av blommor när temperaturen är den rätta. Alla de andra sorterna som kommer senare på våren är också finare och ofta pampigare, men det första skira Kurilierkörsbäret är vackrast!

 • Recept pelargonpesto.
  Publicerat 2016-03-19
  Pelargoner är underbara att titta på, doftpelargoner doftar dessutom gott. Just doftpelargonerna går också bra att använda i matlagningen t.ex att göra pesto på. De smakar i regel som de doftar, det är bara att välja smak.
  Recept:
  1 kruka persilja, 1 näve pelargonblad, 2 dl rapsolja, 1 dl solroskärnor och salt o. peppar. Mixa persiljan med hälften av oljan. Lägg i hälften av pelargonbladen och öka mängden till den smak du vill ha. Lägg i solroskärnorna och kör en stund till. Späd med mer olja. Smaka av med salt och peppar och eventuellt fler pelargonblad. Njut !
  Eftersom doftpelargonerna växer snabbt och bildar massor med blad, kan en enda planta producera blad till många pestotillagningar.


 • Trollhassel
  Publicerat 2016-03-16
  Man blandar ofta i hop trollhassel och ormhassel. Ormhasseln med sina skruvade och vridna grenar får ofta heta trolhassel. Den riktiga trollhasseln (Hamamelis mollis) har raka upprättväxande grenar och blir tidigt på våren full med väldoftande gula eller gulröda blommor. Är senvintern mild börjar den blomma i februari och håller på långt fram i april. Tack vare sin tunga fina doft är den tacksam att sätta in i vas tillsammans med tulpaner hela vintern. Trollhasseln trivs på väldränerad jord i ett soligt läge. Den blir med åren stor, men reagerar tacksamt på beskärning med att bilda nya blombärande grenar. På hösten får trollhasseln fina höstfärger. Alla borde ha en trollhassel i trädgården!
Fler nyheter

Bläddra i vår nya vår-tidning

Läs mer...

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden.

Läs mer...

Massor med fina perenner!

En av de vackraste är Förgät mig ej med vitbrokiga blad, Jack Frost.

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...