BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18
Lördagar 10-15
Söndagar 11-15Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Stora fina rosbuskar i blom!

 • Stora dahlior till sommarkrukan

 • Bärbuskar, röda vinbär med bär!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Syrenhortensia
  Publicerat 2016-07-02
  Nu har de tacksamma syrenhortensiorna börjat blomma. Minst två veckor tidigare än normalt, troligtvis på grund av den varma våren och försommaren. Den sort som brukar vara snabbast är Wims Red. Den slår ut som vit, övergår sedan i rosa och i början av oktober är den djupröd. Rolig att följa! De mest populära brukar vara de limegröna Limelight och den låga varianten Little Lime. De slår ut helt i limegrönt och övergår i vitt för att sluta i rosa. Båda är friska och bra sorter med stadiga stjälkar som bär upp de stora blommorna utan att nicka. Det fina med syrenhortensiorna är de blommar hela hög - och sensommaren.

 • Nya stockrosor.
  Publicerat 2016-06-29
  Stockrosgruppen Spring Celebrities är en våra sommarnyheter. Dessa stockrosor är framförädlade för att blomma redan första året. Blomstjälkarna är robusta och bara 50-60 cm långa. Man behöver alltså inte längre binda upp plantorna. De finns i flera färger och har dubbla eller halvdubbla blommor. De blommar länge, från juni till september och passar därför bra även i kruka.

 • Libbsticka, naturlig Viagra för medelålders?
  Publicerat 2016-06-29
  Libbsticka är en gammal krydda som använts mycket som smaksättare i matlagningen. Den anses också skrämma bort råttor, ormar möss och häxor från huset. Detta fungerar bäst om libbstickan planteras utanför köksdörren. I matlagningen används den mycket vid tillagning av soppor. Libbsticka är en försvenskning av tyskans Liebstöckel som antyder växtens positiva inverkan på kärlekslivet. Lite torkad och mald rot från den frodiga plantan sägs höja potensen. Doseringen är två strukna teskedar blandat i 25 cl vatten som uppvärms och dricks direkt. Har någon provat?
Fler nyheter

Sommar på altanen: Fikonträd!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden.

Läs mer...

Massor med fina perenner!

En av de vackraste är Förgät mig ej med vitbrokiga blad, Jack Frost.

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...