BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18
Lördagar 10-15
Söndagar 11-15


Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Vinterbelysning till dina växter, även små i olika färger.

 • Stora och små vintergröna växter.

 • Äpplen från Kivik i lösvikt.

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Mistel - en otäck men spännande växt.
  Publicerat 2016-12-03
  Mistel (Viscum album) är en parasit som måste leva tillsammans med en värdväxt för att överleva. Eftersom den är grön och har klorofyll kan den själv ta upp koldioxid ur luften men den måste ha hjälp med vatten och näring. Tack vare att den lever på detta udda sätt ansågs den förr ha övernaturliga egenskaper. Misteln har använts av de gamla kelterna och i nordisk mytologi. Den anses också ha medicinska egenskaper.
  Vill man odla sin egen mistel måste man leta upp en lämplig värdväxt, helst en apel. Välj inte en apel du är rädd om, lyckas sådden kommer värdväxten sakta men säkert att förtvina.Tag sedan de klibbiga bären och kleta fast på fingertjocka kvistar. Försök att få fröna att fästa i barksprickor. Gör helst detta när det är torr väderlek. Använd många bär, grobarheten är inte hög. Det tar sedan flera år innan man ser om sådden har lyckats. Lyckas man, har man sedan många år med underbara möten under dessa fantastiska kvistar.
  För trettio år sedan provade vi att så kärnor i en apel på Blekingeplantan och idag har vi en mycket fin mistel. Vi har satt en soffa under misteln och i stort sett varje dag sitter där ett par på soffan och får uppleva mistelns magi! Du är välkommen du också. Vi garanterar att det fungerar!

 • Slumrande färgprakt.
  Publicerat 2016-10-25
  En vanlig missuppfattning om Rhododendronbuskar är att de bara är vackra en mycket kort tid. Jag tycker att att de är vackra året runt. Visserligen har de mest färgprakt under blomningen men de är alltid lika saftigt gröna och pryder alltid sin plats. Just nu när bladen faller från de flesta träd och buskar ser man hur just rhododendronen framträder mer och mer med sin grönska. De finns ju också i så många sorter, stora och små, så det finns alltid en sort för varje plats. Tittar man närmare på dem ser man nu de stora feta knopparna som redan är färdiga för vårens färgexplosion. De bidar sin tid och ger bara ett löfte om nästa vår.

 • Nyhet
  Publicerat 2016-10-25
  En ny Rhododendronsort har sett dagens ljus! Det speciella med denna sort är den vinröda färgen på bladverket, speciellt bladens undersida. Planterar man den tillsammans med andra Rhododendron bör denna sort hamna i framkanten eftersom den bara blir ca. 70 cm hög. Då kommer den också till sin rätt tillsammans med de andra mer grönbladiga sorterna. Blomman är inte heller att förglömma, den är vackert rosa och mycket vacker mot bladverket. Och just det, den heter Wine and Roses!
Fler nyheter

Massor med blomsterlökar. Nu halva priset!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden.

Läs mer...

Julgranar

Tips om julgranar.

Läs mer...

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...