BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar: 10-18
Lördagar: 10-15
Söndagar: 11-15

 Just nu 

 • Stora fina Dahlior för sommarkrukan!

 • Glöm inte vår specialjord!

 • Fina gräs med vippor

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.

Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Gillar läget.
  Publicerat 2014-07-24
  En perenn växt som verkligen sticker ut dessa varma och torra dagar är pipörten. Den älskar värmen och torkan. Pipörten är en upprätt stadig växt som blommar från juli till september med bulliga runda blommor i rött. Det finns även vita sorter. Eftersom den gillar torkan skall den inte planteras på ett ställe där det blir vatten stående när det regnar mycket. Pipörten har en stor köttig pålrot som är känslig för vatten. Men i dessa dagar trivs den verkligen. Det här vädret skiljer verkligen agnarna från vetet!

 • Torrt!
  Publicerat 2014-07-21
  Vi fick nästan 50 millimeter regn förra veckan men det har redan torkat bort. Speciellt nyplanterade växter har det tufft just nu. Man kan i princip inte vattna för mycket. Undvik spridare, vattna helst med kanna eller slang. I stället för att vattna lite varje dag är det bättre att vattna t. ex 20 liter åt gången per buske och sedan låta det gå några dagar. Kvällar är bästa tid för vattning, avdunstningen är mindre då. Växterna skickar signaler när de är törstiga: Hängande blad och skott, matta blad. Då är det dags att rycka ut med slangen!

 • Kastanjen blommar.
  Publicerat 2014-07-21
  Sommaren är varm och torr, då trivs den äkta kastanjen (castanea sativa). Till och med de relativt små träden vi har till försäljning blommar nu. Den långa väldoftande hanblomman med sitt speciella utseende syns tydligt nu. Undrar om det blir tillräckligt med nötter för att kunna rosta till hösten?
Fler nyheter

Skapa med torktåliga taklök i sommar!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Årets perenn: Vårälväxing.

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...