BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18
Lördagar 10-15
Söndagar 11-15Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Vitlök för odling, många sorter!

 • Stora gräs med vippor

 • Äpplen från Kivik i lösvikt.

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Slumrande färgprakt.
  Publicerat 2016-10-25
  En vanlig missuppfattning om Rhododendronbuskar är att de bara är vackra en mycket kort tid. Jag tycker att att de är vackra året runt. Visserligen har de mest färgprakt under blomningen men de är alltid lika saftigt gröna och pryder alltid sin plats. Just nu när bladen faller från de flesta träd och buskar ser man hur just rhododendronen framträder mer och mer med sin grönska. De finns ju också i så många sorter, stora och små, så det finns alltid en sort för varje plats. Tittar man närmare på dem ser man nu de stora feta knopparna som redan är färdiga för vårens färgexplosion. De bidar sin tid och ger bara ett löfte om nästa vår.

 • Nyhet
  Publicerat 2016-10-25
  En ny Rhododendronsort har sett dagens ljus! Det speciella med denna sort är den vinröda färgen på bladverket, speciellt bladens undersida. Planterar man den tillsammans med andra Rhododendron bör denna sort hamna i framkanten eftersom den bara blir ca. 70 cm hög. Då kommer den också till sin rätt tillsammans med de andra mer grönbladiga sorterna. Blomman är inte heller att förglömma, den är vackert rosa och mycket vacker mot bladverket. Och just det, den heter Wine and Roses!

 • Trotsar årstiden.
  Publicerat 2016-10-09
  Visst beundrar och uppskattar man växter som trotsar årstiderna och blommar som bäst när alla andra tappar både blad och blommor för att gå i ide? En sådan växt är den ovanliga busken jasmintry (Heptacodium miconioides) Den börjar blomma i augusti och håller på långt in i november. Blommorna är vita och doftar gott. Blommorna sitter i klasar och är vackert vita mot de mörkgröna stora läderartade bladen. Efter blomningen bildas röda frukter med ett speciellt utseende. Även bladen är långlivade och sitter kvar till långt efter nyår. Jasmintry blir ca 2,5 m hög och har ett öppet och trevligt växtsätt. Med en jasmintry i trädgården tappar man inte tron på att det snart kommer en vår!


Fler nyheter

Massor med blomsterlökar!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden.

Läs mer...

Just nu massor med buskar med fina höstfärger!

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...