BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18.
Lördagar 10-16
Söndagar 10-16

Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Alltid nya fräscha krukväxter.

 • Massor med nya perenner!

 • Pallkragar, stora och små, svarta och naturella.

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Doftar gott i vårregnet.
  Publicerat 2015-04-17
  I dag på eftermiddagen har det varit svårt att hitta vårkänslorna när haglet och regnet har vräkt ner. Men när jag gick förbi hybridolvonbuskarna och kände den ljuva doften, då kändes det att var vår trots haglet. Hybridolvonet (Viburnum burkw. Anne Russel) är en nätt buske som nästan är vintergrön. Den får stora rosavita knoppsamlingar som slår ut i april-maj och som doftar ljuvligt. Den passar att plantera tillsammans med buskar som blommar senare på våren,sommaren och hösten. Olvonet får då bli starten på en lång blomningsperiod. Kom in och känn doften!

 • En favorit.
  Publicerat 2015-04-17
  Lärkträden har börjat slå ut! Lärkträdet är en av få barrväxter som tappar sina barr på vintern. Barren ramlar av efter att de skiftat färg från grönt till gyllengult. Sedan står de med sina vackra grenar och kottar hela vintern. Just nu inträffar det magiska: barren kommer fram längs grenarna i små salladsgröna knippen, de sitter och glittrar i så väl vårsol som vårregn. Dessa fantastiska träd finns både som storväxande och som dvärgträd. Både hängande och upprättväxande. Många har ett mycket eget skulpturellt växtsätt. Letar du efter ett träd som har det lilla extra, välj en lärk!

 • Vackrast just nu!
  Publicerat 2015-04-10
  Just nu tycker jag att det vackraste på Blekingeplantan är alla Kurilierkörsbären (bergkörsbär). De står här med sina knoppar och bara väntar på ett par dagar med ljummet väder för att kunna slå ut. De finns både som små träd och som buskar. Typiskt för denna sort är de växer långsamt och att de inte blir stora. De blommar ofta mycket tidigt medan det fortfarande fryser på nätterna. De klarar frostnätterna utan problem. Det finns en vit sort och en rosa. Kom in och njut av dem!
Fler nyheter

Massor med sommarblommor.

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Vit skogsaster - årets perenn 2015!

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...