BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18.
Lördagar 10-15.
Söndagar 11-15.

Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Massor med nya fräscha krukväxter.

 • Vårkänsla med lökväxter

 • Roligt att förodla-prydnadsingefära!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Ny såjord
  Publicerat 2015-02-20
  Nu finns det verkligen såjord att välja på! Dels finns den vanliga mineralgödslade såjorden och yrkesodlarnas favorit: S-jorden. S-jorden har fördelen att den har perlite inblandad i jorden för att den skall bli så luftig som möjligt.
  Nytt för i år är den naturgödslade såjorden. Den är gödslad med hönsgödsel och är också KRAV-märkt. Är man noga med hur man odlar sina grönsaker från grunden väljer man givetvis denna nya jord. Gemensamt för alla tre varianterna är att de är finsiktade och lätt gödslade. De är bra att använda även till sticklingar, kaktusar, fetbladsväxter och krukväxter med lågt näringsbehov. Alla tre är tillverkade av Hasselfors. Skönt att det är vår och att det börjar bli dags att så!

 • Trötta växter?
  Publicerat 2015-02-17
  Vi människor behöver mycket ljus för att vara på topp. Det märks på vintern när dagarna är korta och solen finns bakom molnen hela dagarna. Även växterna behöver ljus för att hålla sig fräscha. Utan ljus tappar de blad och blir glesa och tunna i växten och blomningen uteblir. Blommande växter som vi köper denna tiden på året är i regel belysta med LED-lampor som har den våglängd på ljuset som växterna behöver för att tro att det är vår. Samma lampleverantör säljer även växtlampor för hemmabruk och vi har dem i vårt sortiment i butiken. Dels kan man belysa sina krukväxter för att hålla dem fräscha hela vintern. Även sticklingar och nysådda tomatplantor och andra fröplantor mår bra av tillskottsljus för att inte likna gängliga sytrådar. Medelhavsväxter som olivträd och citrusträd är andra växter som mår bra av dagsljusbelysning. De kommer att starta upp vårsäsongen i en helt annan kondition än de som övervintrat i ett mörkt garage. Lamporna klarar att belysa en yta upp till två kvadratmeter och har en brinntid på 50000 timmar.

 • Första pallen!
  Publicerat 2015-02-13
  Nu har den kommit, årets första pallar med vår egen specialjord. Alldeles nytillverkad väntar den på att få hjälpa till att sätta fart på dina trötta krukväxter och pelargoner. Denna jorden gör underverk. tillverkad och blandad efter vårt eget recept för att dina växter skall må så bra som möjligt.
Fler nyheter

Mysig inredning till ditt hem!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Vit skogsaster - årets perenn 2015!

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...