BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18.
Lördagar 10-15
Söndagar 11-15


Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • Butiken full med blommor pynt och stämning!

 • Vi har granen till dig som bryr dig om hur den ser ut!

 • Dags att plocka in medelhavsväxterna! Vi har växtlamporna.

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • En ny stjärna är född!
  Publicerat 2015-11-23
  Julstjärnan Princettia (Euphorbia Princettia) är en ny serie julstjärnor. Dessa stjärnor är färdiga redan i oktober och börjar säljas under hösten. Princettian finns i fyra rosa toner och i vitt. Alla sorterna är mycket täta, blomrika och kompakta. Blommorna, eller högbladen som det egentligen är, är inte enfärgade utan skiftar i olika nyanser och nerverna i blombladen är mycket framträdande. Detta ger hela plantan ett mycket livligt och speciellt utseende. Särskilt de vita sorterna har varit mycket omtyckta nu inför advent. Dessa julstjärnor sköts som vanliga julstjärnor: dragfri placering, vattna gärna på fatet och låt torka ut mellan vattningarna! Vill du prova något nytt, prova en Princettia!

 • Santana för äppelalergiker
  Publicerat 2015-09-07
  Nu har vi tagit in äppelsorten Santana i vårt sortiment. Santana är en holländsk sort som är plockmogen i september och som kan lagras hela hösten. Santana är vackert rött och har ett fast fruktkött med mycket syra. Den innehåller ovanligt lite av det protein som gör att äppelalergiker inte tål äpplen. Detta är en lätt-
  odlad sort som du som allergiker kanske kan klara att äta.

 • Cydonia oblonga
  Publicerat 2015-09-06
  Nu har vi fått in nya fina kvittenträd (cydonia oblonga). Detta underbara träd med runda mörkgröna blad, rosa-vit blomning på våren och fantastiska frukter på hösten.Blommorna är många och täcker hela trädet som blir som en stor rosa boll. Frukterna är först ludna och små, allteftersom de växer blir de släta, blanka och gula. De sitter kvar som gula citroner långt efter bladfallet på hösten. Frukterna doftar starkt av citron och har ett hårt fruktkött. Frukten används förutom som doftspridare inomhus till marmelad, godis och som ingrediens i bröd. Framförallt marmeladen är en smakupplevelse och gör alla ostar goda. Kvittenträdet är härdigt i klimatzon 2 och är väl värt en plats i trädgården.
Fler nyheter

Pigga krukväxter med vår växtbelysning!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Snabbväxande gran.

Just nu vackra rums-granar i olika storlekar.

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...