BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar 10-18
Lördagar 10-16
Söndagar 10-16
Nu är vi redo att bistå med råd kring allt som handlar om trädgård, blommor och buskar.

Vår specialitet är att sälja växter och trädgårdsprodukter med hög kvalitet. Samt inte minst med att bistå med vår mångåriga erfarenhet. Vi hjälper dig med snabba råd och tips eller med hela planeringen av din trädgård.

Gå gärna med i vår kundklubb - förra året delade vi ut 200 000 kronor i bonus till våra klubbmedlemmar.

 Just nu 

 • De första japanska körsbären börjar blomma

 • Ramslök lättodlat, vackert och gott!

 • Stora rabarberplantor - många sorter!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.


Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • De första är vackrast!
  Publicerat 2016-04-22
  Ett av de första prydnadskörsbären som visar färg är Kurilierkösbäret (Prunus kurilensis). Det är ett litet prydnads-körsbärsträd som också finns som buske. Trädet blir på tio år bara ca. 2,5-3 meter högt och blommar med mörkrosa eller ljusrosa blommor. En primör som får plats på alla tomter, även den minsta! Det är nästan finast när det ännu inte har slagit ut, bara står där och väntar med sina fina knoppar. Sedan exploderar det i en sky av blommor när temperaturen är den rätta. Alla de andra sorterna som kommer senare på våren är också finare och ofta pampigare, men det första skira Kurilierkörsbäret är vackrast!

 • Trollhassel
  Publicerat 2016-03-16
  Man blandar ofta i hop trollhassel och ormhassel. Ormhasseln med sina skruvade och vridna grenar får ofta heta trolhassel. Den riktiga trollhasseln (Hamamelis mollis) har raka upprättväxande grenar och blir tidigt på våren full med väldoftande gula eller gulröda blommor. Är senvintern mild börjar den blomma i februari och håller på långt fram i april. Tack vare sin tunga fina doft är den tacksam att sätta in i vas tillsammans med tulpaner hela vintern. Trollhasseln trivs på väldränerad jord i ett soligt läge. Den blir med åren stor, men reagerar tacksamt på beskärning med att bilda nya blombärande grenar. På hösten får trollhasseln fina höstfärger. Alla borde ha en trollhassel i trädgården!

 • En fossil!
  Publicerat 2016-03-15
  En fossil kan man kalla den mäktiga trädormbunken (Dicksonia antarctica). Man vet att den växte på jorden för 150 miljoner år sedan. Fortfarande kan vi njuta av denna fantastiska växt. Den bildar en hårig stam som bär upp de respektingivande bladen som kan bli upp till 2 meter. Vintertid trivs trädormunken inomhus, gärna i ett uterum som håller en temeratur av 5 plusgrader som lägst. Sommartid fungerar den utmärkt utomhus på t.ex. en altan. Placera den bara skyddat så den inte blåser omkull. Var den hamnar sprider den en trollsk stämning. Just nu har vi många trädormunkar i olika storlekar för dig som vill ha en fossil i huset.
Fler nyheter

Massor med sommarblommor.

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden.

Läs mer...

Massor med fina perenner!

En av de vackraste är Förgät mig ej med vitbrokiga blad, Jack Frost.

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...