BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar: 10-18
Lördagar: 10-15
Söndagar: 11-15
Allahelgonhelgen 11-15

 Just nu 

 • Massor med nya fruktträd!

 • Massor med blomsterlök!

 • Nyhet i vårt sortiment: Storfruktiga mirabeller!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.

Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Rozanne
  Publicerat 2014-10-23
  En perenn som alla borde ha i sin trädgård är nävan Rozanne. Den är för det första en formidabel marktäckare. En planta kan täcka uppemot en hel kvadratmeter! För det andra är den en envis långblommare. Den börjar så smått i slutet av juni och håller envist på ända ut i november. Blommorna är vackert klarblå med en ljus fläck i mitten. Tack vare sitt växtsätt fungerar den även bra som ampelväxt. Står den trångt kan den börja sträcka på sig och nästan börja klättra på sina grannar i rabatten. Livet i trädgården blir aldrig tråkigt med en Rozanne!

 • Tacksam
  Publicerat 2014-10-20
  När det mesta i perennrabatten har gett upp börjar höstastern blomma. Med klara färger lyser blommorna i det gråa höstlandskapet. Höstastern finns i tre olika typer: de höga som blir uppemot en meter höga, de halvhöga brittsommarastrerna som blommar lite tidigare och de låga, som stannar under halvmetern. Alla tre typerna finns i olika färger. Skulle det bli nattfrost några nätter fortsätter de lika tappert att blomma.

 • Grön och röd grönkål.
  Publicerat 2014-10-15
  Grönkål är både gott och vackert. Vi har nu plantor med både gröna och röda blad. Det blir fantastiskt vackra höstkrukor med dessa båda kålsorter tillsammans. De är dessutom hållbara, de brukar vara vackra så gott som hela vintern. Blir man sugen på grönkålssoppa har man råvarorna precis utanför dörren.
Fler nyheter

Mysig inredning till ditt hem!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Vi packar häckplantor!. Dags att plantera!

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...