BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar: 10-18
Lördagar: 10-15
Söndagar: 11-15

 Just nu 

 • Välkommen på adventsmingel torsdag 27 november 16.00-19.00

 • Massor med blomsterlök!

 • Nyhet i vårt sortiment: Storfruktiga mirabeller!

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.

Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • När blir det dags att ta in medelhavsväxterna?
  Publicerat 2014-11-23
  Med så här milt vinterväder mår medelhavsväxterna bäst utomhus. Den stora rosa Camelilan på stam står faktiskt i full blom! Både Camellian, citrusträden, olivträden, fikonen och palmerna står kvar ute. De mår riktigt bra och är friskt gröna. Det spelar ingen roll att temperaturen var nere under nollan häromnatten, de klar lätt några minusgrader. Tänk om man slipper släpa in dem i vinter.....

 • Första adventsgranarna!
  Publicerat 2014-11-23
  Nu har vi hämtat de första adventsgranarna. Bilen är nästan full med små-granar. De är roliga att använda där man inte får plats med en vanlig gran, på bordet, i ett krus eller i en spann, ute på trappan med lite mossa.... de skapar stämning var de än hamnar.

 • Garanterat resultat
  Publicerat 2014-11-10
  Häromdagen landade några säckar med tazettlökar i butiken. Det är nog en av de mest lättodlade lökar man kan odla. Nu när man mest myser inomhus på kvällarna och trädgården ute får sitt pyssel på helgerna, kan det vara kul att ha något lättodlat att följa inne.Tazetter behöver inte odlas i jord. Lägg ett lager lecakulor eller marmorkross i botten på en glascylinder och tryck ner lökarna i ytan. Fyll på med vatten så underdelen på lökarna står precis ovanför vattnet. På några dagar bildas det fina vita slingrande rötter som söker sig ner i vattnet och lökarna börjar skjuta gröna skott. Efter några veckor har du cylindern full med doftande vita blommor och gröna blad. Gör du detta nu är de precis lagom färdiga till första advent!
Fler nyheter

Mysig inredning till ditt hem!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Spännande cyclamen.

Läs mer om lättodlade höstcyklamen för din trädgård.

Läs mer...

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...