BLEKINGE PLANTAN

ÖPPETTIDER

Vardagar: 10-18
Lördagar: 10-15
Söndagar: 11-15

 Just nu 

 • Massor med nya fruktträd!

 • Blomsterlöken har kommit!

 • Fina gräs med vippor

 • Gissa vad bilden föreställer och vinn presentkort!

Blandade nyheter.

Andris berättar om nyheter. En del är väsentliga, andra är mindre väsentliga. Sedan finns det några som är helt oväsentliga också.


 • Rea på Blekingeplantan.
  Publicerat 2014-08-22
  I onsdags kväll hade vi Rea på Blekingeplantan för kundklubben. I tre timmar kunde man handla vad man ville för halva priset! Vilken köpfest det blev. Efter en kvart var kundvagnarna slut och folk köade för att få tag på en från en färdighandlad kund. Längst var kassakön: trettio meter utanför dörren. Glada miner hos alla som fyndade. Gladast var nog barnen i familjen som fick ta bussen hem, pappa körde ensam hem med bilen fullproppad med växter. Bäst av allt: nu har vi plats till höstens alla nyheter som redan börjat komma hem.

 • Så goda!
  Publicerat 2014-08-20
  I slutet av förra veckan var vi på växtmässa i Danmark, närmare bestämt på Fyn. Förutom alla de fina växter vi hittade på mässan, hittade vi ett stort mullbärsträd på en villatomt på södra Fyn. Trädet var säkert 6-7 meter högt och måste varit närmare hundra år gammalt. Det dignade av ätmogna bär. Det roliga med mullbär är ju, förutom att de väldigt goda, att de mognar under en lång period. Alla mognar inte på en gång. Det blir mycket vackert på trädet med både ljusröda och mörkröda bär blandat.
  Trädet var så stort att det hängde ut över trottoaren och för några ögonblick blev jag tolv år igen och "pallade" en näve mullbär. Det godaste på hela resan!

 • Doftliljan blommar.
  Publicerat 2014-08-15
  Nu börjar doftliljorna slå ut. Doftliljan planteras som lökar i kruka på våren. Den växer upp till ca.1 meters höjd över sommaren. I augusti slår de fantastiskt doftande blommorna ut. 10 lökar i en kruka sprider en bedövande söt doft över hela altanen. Speciellt på kvällar och nätter när det är vindstilla kan man inte missa dem. Glöm inte att köpa hem en påse lökar nästa vår, de kommer att förgylla kräftskivan!
Fler nyheter

Skapa med torktåliga taklök i sommar!

Veckans annons

Veckans annons med fina erbjudanden!

Läs mer...

Trädgårdens Dag på Blekingeplantan söndagen den 7:e september. Klockan 10-16.

Kundklubb

Gå med i vår kundklubb och du får:
* Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender tips och tävlingar.
* Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar.
* Kostnadsfria kurser.
* Bonus på alla dina inköp under året.

Gå med...